lens optical technology

Partnership In Medical Contact Lens Care

Contactlenzen op maat

Geen 2 paar ogen zijn hetzelfde, en daarom vinden wij bij Lens Optical Technology dat ook geen 2 paar lenzen hetzelfde kunnen zijn. Onze specialisten zijn ervan overtuigd dat een lens op maat een garantie is voor jarenlang comfort en gezonde ogen. Samen met de Nederlandse fabrikanten   UCO, LCS en het Britse Ultravision bieden wij een groot gamma contactlenzen op maat aan Omdat jouw ogen speciaal zijn!

Vormstabiele contactlenzen

 

Asfeerflex

De Asfeerflex contactlens is 25 jaar geleden door Microlens geïntroduceerd als eerste volasferische contactlens. De Asfeerflex is gedurende die 25 jaar geëvolueerd door middel van minutieuze aanpassingen en verbeterde fabricagetechnieken tot de meest moderne vormstabiele lens. Ook de contactlensmateriaalvernieuwingen hebben sterk bijgedragen tot het optimaal comfortabel contactlenzen dragen.

Eclips

De Eclips contactlens is een ingenieus geconstrueerde lens met 2 verschillende asferische hoofdassen. Een uniek concept dat astigmatisme op een hele gemakkelijke manier  corrigeert.Er zijn verschillende varianten die ieder astigmatisme ‘aankunnen’. De lens is simpel in z’n toepassing en uniek in zijn draagcomfort.

Multifocaal

Alle Asfeerflex lenzen en Eclipslenzen zijn in multifocale uitvoering verkrijgbaar.In twee varianten: voor de presbyoop tussen 45 en 55 jaar (Multifocaal 45) en voor de presbyoop boven de 55 jaar ( multifocaal 55).

De UCO Perfecta

De  UCO Perfecta heeft een perfecte centrering, waardoor het comfortabel dragen van deze lens geen uitzondering is. Door de overgang van de sferische optische zone naar een combinatie van een sferische en een conische periferie ontstaat een asferische vorm met een edge lift, welke de stofwisseling uitstekend verzorgt.

De UCO Volasfeer/elipticon

Bij standaard vormvaste elliptische contactlenzen is er een beperking tot de leverbare excentriciteit en maakt deze lenzen gedeeltelijk bruikbaar en geeft in vele ge- vallen matige resultaten. De keuze uit één of twee ex- centriciteiten is beslist onvoldoende om een correcte lenspassing te verkrijgen. De problemen, geleidelijke afsluiting bij een te geringe excentriciteit van de con- tactlens en slechte centrering en overmatige aanslag bij een te grote excentriciteit, zijn uiteraard bekend uit de praktijk. Het veranderen van de basis curve radius is dan geen juiste oplossing en veroorzaakt andere problemen. Het concept, een comfortabele vormvaste contactlens, maakt het noodzakelijk dat de waarde van de lens excentriciteit de juiste verhouding heeft met de cornea excentriciteit. Speciaal bij een sferische of bijna sferische cornea kan een elliptische contactlens niet altijd zonder risico worden toegepast; de traandoorstroming is dan te gering om op langere termijn de stofwisseling van de cornea te waarborgen.

Zachte contactlenzen

by UCO

De optimale flexibiliteit van de Soft 38% & 55% garandeert een grotere mate van comfort terwijl evenzeer de behandeling en het schoonmaken van deze contactlens geen problemen geeft door de uitgekiende balans tussen flexibiliteit en vormvastheid. De Soft is verkrijgbaar in 38% of 55% waterhoudende materiaal. Het lensontwerp is gericht op puur comfortabel dragen. Door de speciaal ontworpen randconstructie is de beweging van de Soft 38% & 55% ten opzichte van de buitenste laag van de traanfilm zeer soepel en bevordert een effectieve traanventilatie, zonder invloed uit te oefenen op de rand en binnenzijde van de oogleden.

 

Lens-optical, webdesign  WiThService.be