lens optical technology

Partnership In Medical Contact Lens Care

Kunstogen-oogprotheses

Ook voor uw oogprothese/Kunstogen kan u bij ons terecht. Wij doen hiervoor beroep op de beste specialisten die voor u een waar kunstwerk op maat maken. Omwille van organisatorische redenen kan deze service enkel worden aangeboden in de grote Universitaire ziekenhuizen.

Neem contact met ons op voor meer informatie via info@lens-optical.be

 

Na verlies van een oog door evisceratie of enucleatie volgend op ziekte of trauma zal een oogprothese worden aangepast. Deze prothese zal onder de oogleden worden aangebracht op het implantaat dat door een chirurg wordt voorzien.

Bij patienten waar het oog wel nog aanwezig is maar niet meer esthetisch is, wordt gebruik gemaakt van een ‘sclerale lens met een niet optisch karakter’. Deze is meestal dunner van vorm dan een normale oogprothese.  In beide gevallen echter wordt een afdruk gemaakt waardoor de prothese perfect zal passen.

Vervolgens wordt deze afdruk maueel omgezet in een gepersonaliseerde prothese die zowel dezelfde kleur als vorm heeft als het andere oog.

Is in feite een dunne vorm van een normale oogprothese. Deze wordt toegepast wanneer het oog nog grotendeels aanwezig is en er dus niet voldoende ruimte is voor een volledige oogprothese.

Bij het aanpassen van oogprotheses bij kinderen in geval van anoftalmie of microftalmie wordt voordat de eigenlijke prothese wordt aangepast eerst een tijdelijke(transparante) prothese voorzien. Op deze manier zorgen we ervoor dat de orbita of oogkas een gelijke vorm aanneemt die overeenkomt met het andere oog. 

Pas nadien wordt er een gekleurde en definitieve prothese voorzien. Voor deze procedure wordt een wekelijkse opvolging voorzien. Het spreekt voor zich dat het aanpassen van een prothese bij een klein kindje veel doorzettingsvermogen en geduld van de ouders, de prothesist en het kindje vereist.

Onze prothese zijn hoofdzakelijk vervaardigt uit PMMA (PolyMethylMethAcrylaat) en beantwoorden als dusdanig aan de strengst mogelijke criteria. PMMA kan geen enkele allergische reactie tweegbrenegen en wordt daarom al decennia lang gebruikt voor de fabricage van contactlenzen. 

De iris wordt vervaardigd uit natuurlijke pigmenten.  In tegenstelling tot glas is PMMA veel lichter en onbreekbaar en kan PMMA in om het even welke vorm vervaardigd worden.

Behoudens enkele uitzonderingen is een dagelijks onderhoud niet nodig, wel dient men de prothese van tijd tot tijd eens uit te nemen om ze te reinigen.  Wij voorzien een jaarlijks bezoek bij uw prothesist om de prothese te laten nakijken en te polijsten zodat ze er altijd als nieuw blijft uitzien. 

Opgelet, gebruik nooit reinigers op basis van alcohol omdat dit uw prothese onherstelbaar kan beschadigen. 

Deze service is na afspraak beschikbaar in de Universitaire ziekenhuizen van Antwerpen, Gent , Brussel en Luik.

voor afspraken contacteer:

Info@lens-optical.be

Lens-optical, webdesign  WiThService.be

nl_BEDutch
nl_BEDutch